ITINERARIJ POTI

"S kočijo med vinograde in griče"

S kočijo med vinograde in griče je izdelek, ki je bil sestavljen s strani OŠ Sveta Ana, v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava. Pri projektu so sodelovali učenci, učenke, učitelji OŠ Sveta Ana, društva ter občani domače občine.

1. KTC Sv. Ana

Naša pot se prične na ploščadi pred cerkvijo Sv. Ane, kjer je zbirališče. Obiskovalce pričaka vodič in jih popelje v nov KTC na ogled predstavitvenega filma o občini, sledi kratek sprehod po občinskem jedru do čajnice.

2. Čajnica in zeliščarstvo Kolarič

Naš potep se nadaljuje proti čajnici Kolarič, kjer nas pričakata lastnika in nas popeljeta skozi zeliščni vrt med opojne vonjave zelišč in dišavnic do čajnice – zemljanke, kjer nam predstavijo posamezna zelišča, čaje in nas pogostijo z malico.

3. Turistična kmetija Mihelič

Pred čajnico nas pričaka kočija s konjsko vprego in z vpreženim vozom, ki nas popelje do turistične kmetije Mihelič, kjer si lahko ogledamo še farno kapelico, posvečeno Mariji. Sledi »domače« kosilo v prijetnem ambientu v dobri družbi lastnikov.

4. Postičeva vinogradniška učna pot

Po dobri hrani se s kočijo odpravimo nazaj v center Sv. Ane na ogled Postičeve vinogradniške učne poti z obnovljeno viničarijo in stalno etnološko zbirko ter razstavo. Na poti si lahko ogledamo mnoge sorte vinske trte in na novo zasajenih brajd.

5. Vinoteka ali igre za mlade

Za konec druženja ponudimo ogled vinoteke z degustacijo vin in pokušino domače hrane, za skupine mlajših obiskovalcev pa igre med vinogradi pri viničariji z domačo malico.

 

Poglejte več: